miercuri, 3 august 2011

Impresii, Opinii, Pareri, Hoteluri din Mamaia cat si comentarii

Mamaia se afla la 5 km in nordul orasului Constanta. Situata pe o fasie de pamant intre Marea Neagra si lacul Siutghiol pe o lungime de 8 km si cu o latime de doar 300 de metri, localitatea are foarte putini locuitori permanenti, pe parcursul verii devenind suprapopulata. Fiind cea mai renumita statiune de pe litoralul romanesc, Mamaia se distinge printr-o serie de hoteluri aflate de-a lungul plajei de aproape 250 m, acoperita cu un nisip foarte fin.

Istoric

Statiunea Mamaia a fost inaugurata in 1906, in urma extinderii portului Constanta catre plajele existente hotarandu-se mutarea "bailor de mare". Dupa Primul Razboi Mondial statiunea se dezvolta odata cu construirea rezidentei de vara a familiei regale, insa forma actuala s-a conturat in urma constructiilor facute dupa anul 1959 prin constructia celor mai multe din hoteluri si baze de agrement.

Atractii

Mamaia este destinatia vacantelor de familie pentru turistii din Romania.


De ce? Ofera un mod placut de petrecere a timpului liber: hoteluri, restaurante, cluburi, discoteci, terenuri sportive, locuri de promenada amenajate cu fantani arteziene si palmieri, terenuri de joaca pentru copii,
o plaja cu un nisip fin. Sporturile nautice pot fi practicate cu succes atat pe Marea Neagra cat si pe Lacul Siutghiol.


La intrarea in Mamaia se afla Aqua Magic, parc de distractii pentru toate varstele, cu o capacitate de 2500 vizitatori. Nu putem uita Telegondola, o instalatie de transport pe cablu, care permite traversarea statiunii oferind o panorama superba asupra statiunii Mamaia, Marii Negre si Lacului Sutghiol.

In fiecare an, in timpul verii, in aceasta statiune se desfasoara Festivalul muzicii usoare de la Mamaia.

Cazarea

Conditiile de cazare in Mamaia sunt foarte bune, majoritatea hotelurilor fiind recent renovate. In statiune se gasesc peste 60 de hoteluri. Pentru cele mai importante dintre acestea aveti posibilitatea sa faceti rezervari prin intermediul acestui site.

Mai multe informatii pe Conditii pe Litoral .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu